Op volle kracht koers naar 2023!

We wensen de klanten van De Waal, ook namens alle medewerkers, hele fijne feestdagen - Albert Visser, Marco de Waal

22 december 2022

Machinefabriek De Waal kijkt tevreden terug op het jaar 2022. Voor 2023 staan er vele projecten op de planning. Daarnaast wordt de verdere verfijning van het bedrijfsproces voortgezet. Kortom; De Waal zet op volle kracht koers naar het nieuwe jaar!

Ruim tien Parsifal schepen kregen het complete pakket aan voortstuwings- en manoeuvreerproducten ingebouwd, er zijn veel binnen- en buitenseals gemaakt en verkocht, diverse schepen gingen voor een complete ombouw over naar het ‘groene’ Easyflow roersysteem en de scheepsliften waren continu drukbezet voor divers reparatiewerk. 

Het ms Resonare kreeg in 2022 een geheel gesloten schroefasinstallatie, een nieuwe straalbuis, een aangepaste tunnel voor optimale aanstroom van het water, drie compleet nieuwe Easyflow roeren en een nieuwe keerkoppeling.

Het schip vaart inmiddels weer als nieuw en het resultaat is volgens eigenaar Benedikt Bell ‘unglaublich’. “Het was een flinke ombouw, het gehele pakket aanpassingen heeft ervoor gezorgd dat ik, wanneer het schip dezelfde snelheid aanhoudt, 35 procent minder gasolie verbruik. Dat is ongelooflijk.”

DeWaal Resonare bewerkt

Binnen- en buitenseals

De Heike-Lucie is een van de vele schepen die het afgelopen jaar weer kon varen met door De Waal gerepareerde buitenseals en schroeven. De Waal is ontwikkelaar én producent van de meest toegepaste schroefasafdichting; de Stuwa© schroefasseal. Deze is verkrijgbaar in een binnen- en buitenuitvoering.

Het unieke systeem houdt het buitenwater buiten en het smeermiddel binnen. Het is een mooie betaalbare oplossing voor alle soorten schepen, die met de aanschaf ook nog eens bijdragen aan een duurzaam milieu.

Van alle markten thuis

Niet alleen de binnenvaart maar ook de zeevaart, visserij en superjachtbouw kan rekenen op de kwaliteit van De Waal. Het afgelopen jaar zijn er weer diverse jachten en kotters in bedrijf gesteld met een voortstuwings- of manoeuvreerproduct van De Waal.

Werken bij De Waal

De Waal groeit door en heeft veel schepen om service aan te verlenen. De machinefabriek zet hier graag nieuwe collega’s voor in en het afgelopen jaar zijn er al enkele nieuwe collega’s verwelkomd.

De Waal zoekt nog servicemonteurs, hydrauliekmonteurs, inbouwmonteurs en draaiers/verspaners. Nieuwe collega’s zijn van harte welkom. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina, of volg ons op onze social mediakanalen. Machinefabriek De Waal is te vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Toekomst

Directeur Albert Visser en eigenaar Marco de Waal kijken beiden terug op een mooi jaar en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ze wensen de klanten van De Waal, ook namens alle medewerkers, hele fijne feestdagen.

Marco en Albert: “We willen ze daarnaast hartelijk bedanken voor hun support en het in ons gestelde vertrouwen. Uiteindelijk draait bij ons alles om de klant, die willen we ontzorgen en zo snel mogelijk weer in de vaart brengen.”

Albert Visser l en Marco de Waal wensen iedereen fijne feestdagen toe

Lees het complete artikel in de kerstspecials van de Scheepvaartkrant, Maritiem Courant en Binnenvaartkrant, of klik op onderstaande foto’s.

INSLAG MC DEC22 dewaalbv

K2022 DeWaal 1 1 red