De engineeringsafdeling van De Waal; een kijkje achter de schermen

We willen producten continu verbeteren - Erwin Scherff, engineer

30 juni 2020

Een belangrijk onderdeel van De Waal is de engineeringsafdeling, waar de modernste teken- en berekeningssoftware wordt ingezet om schepen te kunnen voorzien van mooie, betrouwbare producten met de bekende De Waal kwaliteit.

De engineers Erwin Scherff, Johan de Keijzer en Mark van Keulen zijn dagelijks onder leiding van Johan Muilwijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe en bestaande producten.

De Waal maakt gebruik van moderne software voor het berekenen, modelleren en tekenen. Daardoor zijn de engineers in staat om klanten optimaal te voorzien van advies op maat en alle gewenste technische informatie.

Simulatie en berekening vooraf

Engineer Erwin Scherff vertelt: “Zo maken we onder andere gebruik van het ShaftDesigner berekeningsprogramma. Hiermee onderzoeken we op voorhand of een schroefas schadelijke trillingen veroorzaakt.

Vaak worden trillingen en versnelde slijtage pas in de praktijk door de schipper opgemerkt. Daarom geven wij advies met behulp van zo’n berekening. Middels ShaftDesigner maken we een simulatie, die virtueel nabootst hoe een schroefas zijn werk doet. We simuleren zowel de trillingen als de uitlijning. Dat voorkomt problemen achteraf”.

WERKENDAM De Waal Fo1

Uniek

De Waal is uniek in het geven van dergelijk advies met behulp van deze berekeningssoftware. Scherff is tevens trots op het feit dat De Waal een totaalpakket levert: “Engineering, productie, inbouw en service; we doen het allemaal en dat is mooi”. De engineers kennen de techniek van alle De Waal producten van haver tot gort.

Scherff: “We willen producten continu verbeteren en daarnaast ook de bedrijfsprocessen. Omdat wij over de nodige kennis beschikken, geven we tevens adviezen omtrent service en spare parts. We kunnen de schipper perfect adviseren op basis van zijn situatie”.

De engineers van De Waal werken continu aan de verbetering van bewezen Stuwa-technologie en aan nieuwe producten en processen. Denk bijvoorbeeld aan de lasrobot, waar engineer Mark van Keulen al jaren bij betrokken is.

Met dank aan de engineeringsafdeling worden kwaliteit en efficiëntie steeds verbeterd om klanten te blijven voorzien van hoogwaardige producten en diensten. Gewoon zoals ze van deze Werkendamse specialist gewend zijn!

Foto pdf