Platensnijder Huib Versluis neemt afscheid van De Waal

De komst van de eerste CNC-snijmachine maakte mijn werkzaamheden makkelijker - Huib Versluis

08 april 2020

De Waal heeft op 1 april feestelijk afscheid genomen van platensnijder Huib Versluis. Hij was met 49 jaar en vier maanden het langst in dienst bij de Werkendamse machinefabriek. Hij heeft in al die jaren veel van de geschiedenis van het bedrijf meegemaakt. Huib gaat nu genieten van zijn welverdiende pensioen.

Ondanks de coronacrisis liet De Waal het afscheid van Versluis niet ongemerkt voorbij gaan. Hij is thuis opgehaald met een mooie oldtimer en eenmaal aangekomen bij de fabriek, is hij feestelijk onthaald door zijn applaudisserende collega’s.

Huib 1

Bijzonder

Natuurlijk was er ook gebak. Marco de Waal: “Huib is hier op 1 november 1970 begonnen, precies een paar dagen na mijn geboorte. Dat maakt dit afscheid extra bijzonder”. Huib was op dat moment een schipperszoon van vijftien jaar oud en werd aangenomen door Ton de Waal.

Versluis vertelt: “Van de jaren ’70 tot ’86 werkte ik altijd buiten voor het bedrijf, ik deed klussen buiten de deur, kraanwerk, veel laswerk en ik werkte bij klanten aan boord. Destijds had De Waal een werkschip, de 'Anton' genaamd, waarop ik schipper was. In 1986 kwam de eerste digitale snijmachine en vanaf dat moment werkte ik meer binnen in de loods. Ik ging van staal, bouwpakketten snijden waar mijn collega's de roeren van bouwden. Door de jaren heen werd steeds meer geautomatiseerd. In 2001 kwam de eerste CNC-snijmachine en die maakte mijn werkzaamheden nog makkelijker”.

Fijne tijd

Versluis heeft naar eigen zeggen een fijne tijd gehad bij De Waal, maar nu is het volgens hem mooi geweest. “Ik blijf wel bezig. Ik heb genoeg klussen te doen in en om het huis, en ik heb ook nog mijn volière met vogels”, aldus de opgewekte platensnijder tot besluit. De Waal bedankt Huib Versluis voor zijn vele jaren trouwe dienst en wenst hem het allerbeste. Wegens de coronacrisis is zijn officiële afscheid met familie, collega's en partners, verzet naar het najaar.

Huib 2