KEURINGEN

Wij voldoen aan alle kwaliteitscriteria

Onze service afdeling houdt zich ondermeer bezig met het keuren van diverse installaties. Denk hierbij onder andere aan stuurmachines en scheepskranen. Machines die de wetgever in Nederland dermate van belang vindt voor uw veiligheid en die van anderen, dat hierop wetgeving is gebaseerd. Een periodieke keuring is verplicht. 

De Waal voldoet volledig aan alle, door de onafhankelijke instantie IVR, gestelde kwaliteitscriteria om stuurmachines te mogen keuren. Na een gedegen intern onderzoek op ons bedrijf heeft IVR in 2008 het officiële 'bewijs van kwaliteitsborging' aan De Waal uitgereikt. De Waal keurt en certificeert sindsdien alle merken stuurwerken op de markt volgens uniforme normen.

Certificeren

We zijn bevoegd om namens het IVR een 'Stuurmachine Inspectie Certificaat' uit te reiken. Met dit certificaat voldoet u aan de wettelijk voorgeschreven driejaarlijkse keuringstermijn. Tevens geldt dit certificaat als belangrijk onderdeel van het SPO (schade preventie onderzoek). Als wordt voldaan aan de eisen van het SPO (waarvan de stuurmachinekeuring een belangrijk item is) ontvangt de scheepseigenaar, het 'Bewijs van Schadepreventie' uit handen van een IVR geautoriseerde deskundige. Een belangrijk document, ontwikkeld op initiatief van verzekeraars.

Stuurmachine regelgeving

Regelmatig komt het nog voor, stuurmachines van veelal oudere schepen die niet aan de hedendaagse normen voldoen. Sinds april 2007 is voor nieuwbouwschepen een nieuwe wet van kracht, gebaseerd op het ROSR die naast de verplichte stuurmachinekeuring ook eisen stelt aan de technische uitvoering van de machine.

Sinds 2010 geldt deze wet ook voor bestaande schepen, die toe zijn aan een nieuw CvO.

Innovatief leidingsysteem

In het verleden al was De Waal innovatief in de stuurmachinetechniek. Ons volledig 'dubbel uitgevoerd leidingsysteem' bijvoorbeeld, is nu de norm geworden voor andere fabrikanten. Zo zijn we u graag van dienst om ook uw stuurmachine aan te passen aan de huidig geldende regelgeving. We bekijken, offreren, 'bouwen om' en doen samen met u een proefvaart. Zo verzekeren wij ons van de geleverde kwaliteit. En kunt u weer vooruit met een nieuw Certificaat van Onderzoek. Een veilig gevoel.

Autokraankeuringen

Hijsen moet veilig zijn. Bij De Waal werken mensen met behulp van techniek en dat kan risico's met zich meebrengen. Als uw kraan voldoet aan onze strenge normen en regelmatig gekeurd wordt, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

Elke nieuwe kraan wordt door ons inbedrijf gesteld en hierna vakkundig getest en gecertificeerd door een extern expertisebureau (bijvoorbeeld AIB Vincotte). We verstrekken u een geel kraanboek en stempelen dit af. Hierna bent u zelf verantwoordelijk. Elk kalenderjaar dient een deskundige de kraan na te zien en mogelijk onderhoud te vermelden in het kraanboek. Iedere tien jaar moet een geaccrediteerd bedrijf de kraan technisch nakijken, keuren en opnieuw worden getest door een expertisebureau. Als De Waal zijn we volledig geaccrediteerd. Tevens is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

logo stuwa

"Al onze producten worden verkocht onder de merknaam Stuwa. Dit label staat garant voor eersteklas kwaliteit en uitstekende service."

HEEFT U EEN VRAAG?

WIJ HELPEN GRAAG

Vul alstublieft uw naam in.
Vul alstublieft een toelichting in.
Vul alstublieft uw e-mailadres in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in
Invalid Input