Karin Struijk is trots op WMI

Als je wilt blijven groeien, moet je het samen doen - Karin Struijk, programmamanager Werkendam Maritime Industries

10 juli 2020

Ook al moest de Havendag Werkendam dit jaar worden geannuleerd vanwege corona, in de Werkendamspecial van de Scheepvaartkrant is Werkendam Maritime Industries flink in het zonnetje gezet. Programmamanager Karin Struijk vertelt met trots over dit mooie maritieme cluster en haar leden, waar De Waal al vanaf het prille begin deel van uitmaakt.

Werkendam Maritime Industries (WMI), is de opvolger van Scheepsgroep Werkendam. Bij de oprichting bestond dit bedrijvencluster uit 24 leden, inmiddels is dit gegroeid tot 41. Het is een succes en nadat de scheepsgroep in 2014 is omgedoopt tot WMI, staat programmamanager Karin Struijk aan het roer. Onder haar leiding is het cluster verder geprofessionaliseerd.

VP SK

 Uniek

“WMI is een unieke constructie in Nederland, een publiek-private samenwerkingsvorm waarin overheid, bedrijfsleven en onderwijs samenwerken. Dat betekent voor mij een divers werkveld, waarbij geen dag hetzelfde is”, vertelt zij in de Scheepvaartkrant. Een belangrijke succesfactor is het draagvlak binnen de gemeente Altena, het WMI-bestuur en de leden.

Luchtfoto Concordia IMG 7816

“Wethouder van Oosten is nauw betrokken bij WMI en maakt zich samen met de ambtenaren sterk voor de havenontwikkeling. Het WMI-bestuur is altijd beschikbaar en bereid te sparren of acte de présence bij bijzondere bijeenkomsten. Of om mee te denken over de inhoud van de opleidingen. En, heel belangrijk: ik mag altijd aankloppen bij de aangesloten bedrijven, niets is hen teveel. Of het nu om WERK-bezoeken, WERK-safari’s, presentaties of een foto- of vergaderlocatie gaat, alles is mogelijk. Kortom; top dat cluster van ons!”

WMI en De Waal

De Waal is actief lid sinds de oprichting van Scheepsgroep Werkendam en Marco de Waal heeft inmiddels in verschillende commissies gezeten. “Je vindt ons altijd in de bekende WMI-straat op de verschillende maritieme beurzen. Wij zijn grote voorstander van deze mooie samenwerking als groep, we versterken niet alleen ons eigen bedrijf maar ook elkaar en dat is mooi”, aldus Marco de Waal. De hele Werkendamspecial is hier te lezen.

Karin Werkendam

WMI