Talenten in zicht!

Elke dag wat anders, daar hou ik van! - Aankomend servicemonteur Harmen den Hollander

14 september 2021

De Waal is weer goed vertegenwoordigd in de Maritiem Courant van september, met maar liefst drie artikelen! Aan het woord komen Jacco de Waal, vierde generatie binnen het familiebedrijf en Harmen den Hollander: BBL’er in dienst bij de Waal. Daarnaast is er aandacht voor de populaire superjacht-besturingssystemen.

De maritieme sector heeft al jarenlang te maken met personeelsschaarste. De Maritiem Courant ziet dat er gelukkig ook veel Talent in Zicht is. De gelijknamige rubriek laat lezers kennismaken met dit talent. In dit nummer valt de eer te beurt aan de zestienjarige Harmen den Hollander, die de opleiding tot Maritiem Scheepsbouwer volgt. Hij werkt vier dagen in de week bij De Waal, waar hij alles leert over de werkzaamheden van een servicemonteur.

“Elke dag wat anders, daar hou ik van! Ik wil graag op pad en contact hebben met de klanten. Tijdens mijn stage heb ik al gemerkt dat het fijn is om bij De Waal te werken, ik heb daar leuke collega’s en alles is goed geregeld”, vertelt Harmen enthousiast in het artikel.

Vierde generatie

De twintigjarige Jacco de Waal wordt in een interview een ambassadeur voor de maritieme sector genoemd. In de zomervakantie werkte hij dan ook vol passie in het familiebedrijf. Hij vindt dit werk absoluut het leukste wat er is en pakt alles beet. “De ene dag help ik mee met een schroefasreparatie, de volgende dag sta ik op een nieuwbouwschip roeren in te bouwen om in de middag weer mee te lopen in de machinefabriek”, vertelt hij.

Superjachtbouw

In het derde artikel wordt uitgebreid aandacht besteed aan de superjacht-besturingssystemen van De Waal. Na de afgelopen coronajaren, met vele beperkingen en onzekere vooruitzichten, hadden veel mensen meer dan ooit behoefte aan een onbezorgde vakantie. Wat is er nu heerlijker dan ronddobberen op zee met een superjacht? Het is fijn om dan te kunnen vertrouwen op een roersysteem en stuurmachine met een hoge betrouwbaarheid en kwaliteitsstandaard.

Dat is precies wat De Waal biedt en tevens dé reden dat bouwers van superjachten vanuit de hele wereld naar Werkendam reizen voor een ‘high performance manoeuvring system, built by De Waal in The Netherlands’. Iets waar men in Werkendam maar wat trots op is!

Lees de volledige artikelen via onderstaande pdf’s. Veel leesplezier.

 

Maritiem Courant Artikel 1

 

Maritiem Courant Artikel 2 copy

 

Maritiem Courant Artikel 3