Fijne Kerstdagen en een innovatief maar vooral gezond 2022

Met bestaande mensen en middelen nog beter presteren - Albert Visser, directeur

23 december 2021

Machinefabriek De Waal wenst iedereen hele fijne feestdagen en bedankt haar gewaardeerde klanten voor het vertrouwen. In de diverse vakbladen blikken we terug op het afgelopen jaar, en geven we een klein vooruitzicht op 2022.

Als een scheepsreparatiebedrijf belt met een urgente vraag, dan weet ook De Waal dat het écht urgent is. Goede communicatie, het juiste netwerk, soms een beetje geduld maar bovenal slimme en hardwerkende vakmensen; dat is nodig bij de goede afronding van een project: groot of klein. De draaibanken draaien overuren en De Waal is goed druk zowel met nieuwbouw en ombouw als met reparaties.

Albert Visser is dit jaar verwelkomd als nieuwe directeur, een gloednieuwe schroefasdraaibank werd toegevoegd aan de moderne machinefabriek en de eerste Parsifal-Shell schepen hebben inmiddels proefgevaren. Er was tevens tijd voor het vieren van jubilarissen, zoals dat van Johan van de Bank: dit jaar veertig (!) jaar in dienst. De Waal kijkt tevreden terug op een mooi en allesbehalve saai jaar.

Het vorige jaar eindigde voor De Waal met een mooie order voor de levering van het complete pakket aan voortstuwings- en manoeuvreerproducten voor de veertig LNG-binnenvaartschepen van Shell. Het vijfde casco ligt momenteel in de scheepslift voor inbouw van stuurwerk en schroefassen. De lasrobot zorgt op de achtergrond voor veel profijt, de in totaal 160 roeren worden snel en met de allerhoogste laskwaliteit gebouwd.

BlueMarjan

Trots

Naast deze grote order zijn er het afgelopen jaar veel meer mooie projecten afgerond. Diana Groeneveld-Rooijens (Planning & Spare Parts) is trots op een onlangs afgeronde spoedklus van Rotterdam Ship Repair, die namens de eigenaar van kruiplijncoaster Meerdijk vroeg of De Waal een Rotary Vane stuurmachine wilde ombouwen naar een STUWA stuurmachine.

Tijdens deze klus heeft De Waal laten zien dat goede communicatie en geduld erg belangrijk zijn. Groeneveld-Rooijens (Planning & Spare Parts): “Wij hadden de cilinders voor dit systeem op voorraad, ze hadden echter niet de juiste keur waardoor ze te zijner tijd vervangen moeten worden voor DNV/GL goedgekeurde cilinders. Dit had wat voeten in aarde in verband met de eisen van DNV. Door er steeds bovenop te zitten, goed te blijven communiceren en dankzij veel geduld van zowel onze klant als De Waal zelf, is het gelukt de klus goed af te ronden.”

Toekomst

Ook Albert Visser kijkt terug op een mooi jaar. In zijn functie als directeur begon hij dit jaar met enkele kleine aanpassingen in de organisatie. “We hebben de structuur en processen onder de loep genomen en versterkt. Het uiteindelijke doel: kortere lijnen, meer snelheid, interne vereenvoudiging en betere teamvorming. Ofwel; met bestaande mensen en middelen nog beter presteren.”

Vertrouwen

Directeur en eigenaar wensen, namens alle medewerkers, de klanten van De Waal hele fijne feestdagen. Marco en Albert: “We willen ze daarnaast hartelijk bedanken voor hun support en het in ons gestelde vertrouwen. Uiteindelijk draait bij ons alles om de klant, die willen we ontzorgen en zo snel mogelijk weer in de vaart brengen.”

Klik op onderstaande foto's voor de pdf's van de artikelen.

22122021 SCHEEP 7710241024 1

21122021 071 De Waal Binnenvaartkrant10241024 1