Volgend jaar staan we graag weer op de banenmarkt Werkend Altena - Marco de Waal

14 maart 2024

Machinefabriek De Waal was begin maart te vinden op de banenmarkt Werkend Altena, een geslaagde dag volgens Marco de Waal. Studenten van diverse scholen brachten een bezoek aan de banenmarkt en maakten zo kennis met De Waal.

“Het team van Werkend Altena heeft het professioneel aangepakt”, vertelt Marco de Waal. “Overdag kwamen er veel studenten langs en omdat de banenmarkt tot 21 uur bezocht kon worden, was er ook ruimte voor volwassenen op zoek naar een baan. Onze photobooth was erg populair, hij was continu in gebruik. We hebben veel contacten gelegd en er zijn zelfs afspraken gemaakt voor een nadere kennismaking. Ik ben erg enthousiast en volgend jaar doen we graag weer mee.”

Jeugd behouden

Veel jongeren in Altena weten amper welke banen er allemaal in de streek te vinden zijn. Zonde, want veel bedrijven willen juist de jeugd in de regio houden. Zo heeft De Waal bijvoorbeeld veel schepen om service aan te verlenen. Tijdens de banenmarkt konden deze jongeren kennismaken met de vele mogelijkheden die bedrijven uit de regio bieden.

WhatsApp Image 2024 03 06 at 11.27.37 2

Leerbedrijf

Naast een machinefabriek is De Waal tevens een leerbedrijf. In de bedrijfshallen met imposante cnc-machines, valt immers genoeg te leren. De Waal begeleidt graag studenten die (bijvoorbeeld) worden opgeleid tot allround cnc-verspaner op het gebied van draaien, frezen en kotteren. Benieuwd naar alle vacatures, neem een kijkje op onze vacaturepagina.