Bezoek ons op 23, 24 of 25 mei op Maritime Industry!

Van harte welkom op stand H103.10

17 mei 2023

Zoals bezoekers van Maritime Industry gewend zijn, is onze fraaie te vinden in de straat van WMI. Als specialist in voortstuwings- en manoeuvreertechnologie tonen wij onder andere het blijvend succesvolle Easyflow® roersysteem, een QF powerpack en een volledig opengewerkte schroefasinstallatie. Vakkundige medewerkers staan bezoekers graag te woord voor uitleg over de producten.

Easyflow

Al jarenlang blijft het Easyflow roersysteem onverminderd populair. In de binnenvaart is veel vraag naar dit innovatieve roersysteem, zowel voor nieuwbouw als ombouw. De roeren leveren bij ombouw een flinke brandstofbesparing op en daarnaast verbetert in veel gevallen de manoeuvreerbaarheid van het schip en is het stiller in de woning. Door de eigen fabriek, kades en scheepsliften is een ombouw snel en vakkundig gerealiseerd. Naast Easyflow levert De Waal vele andere roertypen: flaproeren, visstaartroeren of high speed geprofileerde naca-roeren.

Stuurmachines

De frequentiegeregelde Stuwa® QF stuurmachine wordt momenteel veel toegepast in de superjachtbouw maar kan ook worden toegepast op binnenvaartschepen. Bij de unieke stuurmachine wordt de frequentie van de stroom geregeld, waardoor de motor die de hydrauliekpomp aandrijft in toerental gereguleerd wordt. 

Schoefasinstallaties

De Waal is gespecialiseerd in schroefasinstallaties. Ze worden compleet met afdichtingen, schroefasrem en unieke hydraulische moer geleverd. De machinefabriek heeft een eigen gesloten afdichtingssysteem met binnen- en buitenseals. Ze zijn kostenbesparend en dragen bij aan een duurzaam milieu omdat ze gegarandeerd lekvrij zijn.

Wie een bezoek brengt aan de stand van De Waal, kan direct kennismaken met De Waal Metaaltechniek. Directeur Jacco de Waal, vierde generatie ‘de Waal’, staat bezoekers graag te woord over de mogelijkheden die zijn bedrijf biedt.

Lees alles over de beurs en onze producten in het nieuwste nummer van de Scheepvaartkrant en in het Maritiem MGZN!

Scheepvaartkrant

Maritiem MGZN