Grootste binnenvaartschip dat is afgebouwd bij De Waal

De Waal wenst de bemanning van het ms Pendolari een behouden vaart!

26 februari 2021

Het recent opgeleverd ms Pendolari is met haar afmeting van 135 x 17,5 meter het grootste binnenvaartschip dat is afgebouwd aan de Waalkade. Het is uitgerust met mooie, betrouwbare en kwalitatief uitstekende De Waal producten.

De Pendolari is uitgerust met het brandstofbesparende Easyflow roersysteem en tevens voorzien van een Stuwa stuurmachine, schroefassen, en Green Award afdichtingen.

De Stuwa Easyflow roeren zijn slanker dan andere roertypen, staan verder naar buiten opgesteld en geven minder weerstand. In nulstand staan de roeren net buiten het stromende schroefwater. Het water stroomt hierdoor veel sneller langs de binnenkant van het roer dan de buitenkant. Dit zorgt voor een overdruk aan de binnenkant en onderdruk aan de buitenzijde.

Optimale scheepsdynamica

Het gepatenteerde Easyflow vleugelprofiel zet dit drukverschil om in extra stuwkracht. De achterzijde van het roerblad heeft vrijwel geen kromme uitloop waardoor de gevormde stuwkracht niet wordt verstoord.

Een vorm van optimale scheepsdynamica waardoor, met besparing van brandstof, een uitstekend manoeuvreergedrag en optimaal rendement uit het schip wordt gehaald.

Pendolari   tekst

Innovatie

De Waal mocht tevens diverse hydrauliektanks leveren en aansluiten. Daarnaast is de complete voortstuwing uitgelijnd. Andere innovatieve producten van De Waal die zijn toegepast op de Pendolari zijn:

  • Hydraulische moeren voor eenvoudige montage van de schroef, koppelflens en Easyflow roeren
  • Een stromingskap die de schroefasmoer beschermt tegen cavitatie en corrosie en zorgt voor een goede afstroming van het schroefwater
  • Een touchscreen paneel voor bediening van de Easyflow roeren
  • Hydraulische handbediende schroefasremmen

De Waal wenst de bemanning van het ms Pendolari een behouden vaart!

Foto visual: Maritime Filming Group