Decanen op WERK-bezoek

We werken graag mee aan de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven - Marco de Waal

28 juni 2022

Deze keer geen leerlingen maar decanen op WERK-bezoek bij De Waal. Dit bezoek was onderdeel van het programma dat WMI voor de VMBO Decanenkring Den Bosch organiseerde in juni. De decanen maakten kennis met de maritieme sector en de verwante beroeps- en opleidingsmogelijkheden.

AB INITIO

Ze brachten een bezoek aan het innovatieve opleidingsschip AB INITIO van STC Group, dat door Concordia Damen Shipbuilding / CCM wordt afgebouwd. Daarnaast kregen de decanen een mooie rondleiding bij De Waal en een presentatie van WMI.

16f66667 b73f 489f b5dd ae8d1e3df1f5 copy

WMI: ‘Zij hebben nu nog meer tools in hun gereedschapskist om de jeugd te helpen bij hun keuzes. Vanuit het bedrijfsleven hebben we aangeven wat de (toekomstige) banen en benodigde competenties zijn. Dit wordt meegenomen als input voor lesstofontwikkeling. Een mooie verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven!’

Leerbedrijf

De Waal werkt graag mee aan deze verbinding en is daarom ook leerbedrijf. De moderne en uitgebreide machinefabriek met prachtige cnc-machines heeft de huidige techniek leerlingen immers veel te bieden!