ONZE SCHROEFASSEN

Voor veel probleemloze draaiuren

Van ruwe as tot unieke schroefas.

De Waal is de schroefasspecialist van Nederland

Schroefasspecialist van Nederland

Heeft u een complete schroefasinstallatie nodig, of alleen een nieuwe as? Wilt u uw schroefas verbussen of kunnen we een laseruitlijning voor u doen? Het is allemaal mogelijk, voor alles dat vaart. De Waal is dé schroefasspecialist van Nederland.

Voor assen tot maar liefst twaalf meter lang draaien wij onze hand niet om. We leveren onze assen compleet met lagering in een voor- gemonteerde schroefaskoker. Een uniek systeem. Zonder kotteren aan boord plaatsen we de koker nauwkeurig en lijnrecht, met laserapparatuur. Dat kan bij ons in de scheepslift of op elke binnenvaart- of zeewerf naar keuze. Dat is flexibel, dat is De Waal.

Van ruwe as tot unieke schroefas

Het fabricageproces van een schroefas begint bij de engineeringsafdeling. Aan de hand van uw schip, motor- en schroefgegevens maken we sterkteberekeningen en tekenen we uw schroefas in 3d met nauwkeurige maattoleranties. In de logistiekhal aan de haven liggen tientallen ruwe assen, van allerlei diameters, op voorraad. De meesten zijn reeds voorzien van stempels door een klassebureau.

Modern

Direct pakken, geen levertijden. Verderop in de machinefabriek staan moderne draaibanken waarop we dagelijks assen bewerken. Van kort tot superlang. Voor twee of zelfs drie lagerpunten. Gespecialiseerd en vakkundig geschoold personeel houdt zich intensief bezig met de precieze maatvoering van uw schroefas.

foto in tekst bij Assen of binnenseal copy copy

Prefab montage

Op de montageafdeling worden de koppelflens en scheepsschroef op de conische schroefasuiteinden gepast. We willen zeker weten dat er bij de montage aan boord niets mis kan gaan. Hierna wordt de prefeb schroefaskoker voorzien van lagering en flenzen. Tot slot is onze inbouwploeg aan de beurt. Met jarenlange ervaring in alle soorten schepen, lijnen zij alles uit, plaatsen de schroefaskoker en monteren de schroefas. Ze maken uw installatie compleet met seals, koppelflens, schroefasrem en natuurlijk uw schroef. Precies volgens plan, totdat u tevreden bent!

Voordelen

  • Eigen ontwerp, productie, fabricage- en inbouw
  • Voor assen tot 12 meter lang en 3 lagers
  • Leverbaar met olie-, water of vetsmering
  • Korte levertijd, korte inbouwtijd, snelle service
  • Keuze uit Stuwa© seals of ieder ander merk
  • Eigen scheepsliften voor inbouw of reparatie
  • Levering en montage op iedere werf mogelijk
  • Levering onder ieder gewenste klasse
  • Ook voor levering van uw stevenoog en hoospijp
  • Ervaring sinds 1938

HEEFT U EEN VRAAG?

WIJ HELPEN GRAAG

Vul alstublieft uw naam in.
Vul alstublieft een toelichting in.
Vul alstublieft uw e-mailadres in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in
Invalid Input