Reizen met een ‘high performance manoeuvring system built by De Waal' 

Klanten vertrouwen op de degelijke kwaliteit van De Waal

12 augustus 2019

Onbezorgd genieten met een Stuwa superjacht-besturingssysteem

De zomer is in volle gang; tijd voor een onbezorgde vakantie. Wat is er heerlijker dan ronddobberen op zee met een superjacht? Het is fijn dan te kunnen vertrouwen op een roersysteem en stuurmachine met een hoge betrouwbaarheid en kwaliteitsstandaard. Dat is precies wat De Waal biedt en dé reden dat bouwers van superjachten vanuit de hele wereld naar Werkendam reizen voor een ‘high performance manoeuvring system, built by De Waal in The Netherlands’.

De Waal is een bekende naam in de binnenvaart maar de laatste jaren hebben ook de bouwers van superjachten de bekende ‘De Waal’ kwaliteit ontdekt. Menig superjacht in bijvoorbeeld Florida, Monaco of de Côte d’Azur vaart rond met het oer-Hollandse De Waal logo op het typeplaatje van de geleverde producten.

Wat is er heerlijker dan ronddobberen op zee met een superjacht copy copy copy

Deelbare roerconstructie

Het NACA-profiel van de roeren, in combinatie met de hennekoker die vaak compleet in de vorm van het roer wordt gebouwd, maakt dat deze De Waal roeren erg gewild zijn in de superjachtbouw. De jachtroeren worden gebouwd voor hoge snelheid en uitstekende manoeuvreerbaarheid en zijn zuinig met brandstof. Daarnaast heeft men een bijzondere constructie voor deelbare roeren ontwikkeld bij De Waal.

Deze ‘pacific roeren’ zijn hydraulisch te bevestigen aan de roerkoning. Een soort splitpenconstructie halverwege het roer zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Dit heeft als optisch voordeel dat er geen -buiten het roerblad- uitstekende flenzen zichtbaar zijn. Dit maakt het roer bijzonder strak en netjes, waardoor het zo geliefd is. Het geheel wordt aangevuld met een passende hoogwaardige coating of lak. Als alternatief kan de klant ook kiezen voor een compleet roestvrijstalen roer.

Hoogwaardige stuurmachine

Klanten vertrouwen op superkwaliteit voor hun geld. De Waal heeft inmiddels al een flink aantal mooie projecten op de referentielijst staan. De geleverde roeren worden aangestuurd door een kwalitatief hoogwaardige stuurmachine met noodloopsysteem op maat.

StuurmachinesSuperjacht

Deze stuurmachines worden met veel liefde en passie gebouwd op de werkplaats in Werkendam; op een aparte afdeling en door zeer ervaren machinebouwers.

Twee powerpacks voor een superjacht

Lees het volledige artikel in de Maritiem Courant van augustus, of klik op onderstaande foto. 

Maritiem Courant