We kunnen nu alle mogelijke situaties nabootsen. - Lammert Versluis

07 maart 2016

Nieuw! Hydrauliek testruimte

De Waal heeft onlangs een eigen hydrauliek testruimte in gebruik genomen. Hier kunnen tanksets al volledig worden getest, ingeregeld en door klasse worden afgenomen voordat ze de fabriek verlaten. Met de ingebruikname van de testruimte is een grote wens van het bedrijf in vervulling gegaan.

Lammert Versluis, hoofd productie bij De Waal: "We kunnen de tanksets die we helemaal in eigen beheer maken hier testen onder de omstandigheden zoals ze straks ook aan boord zijn. We sluiten de set aan en kunnen hem daarna 24 uur laten draaien, precies alsof er gevaren wordt."

"We kunnen daarin alle mogelijke situaties nabootsen. Bijvoorbeeld zelfs de temperatuur opvoeren, om de condities in Zuid-Amerika na te doen.’’ Met een datalogger wordt gedurende de hele testperiode precies vastgelegd hoe de tankset reageert. "Temperatuur, vermogen, oliedruk, geluid’’, zo somt Lammert Versluis op. "Alles wordt vooraf gesignaleerd en verfijnd ingeregeld.’’

Klanten van De Waal en klassebureaus krijgen op deze manier al garanties over de kwaliteit van de tankset voordat deze op het schip in bedrijf wordt gesteld. Zeker voor tanksets die naar het buitenland gaan is dat een grote winst. Er hoeven achteraf immers geen monteurs meer te komen als de performance niet is zoals gewenst. Ook eventuele mankementen als lekkages worden tijdens de testfase al vroegtijdig verholpen.

De uitgebreide proefstand helpt ook De Waal zelf vooruit, stelt Lammert Versluis tot besluit: "Doordat wij de hele range van tanksets uitgebreid kunnen testen, verrijken we ook onze eigen kennis.’’

Foto Testruimte 800

De hydrauliek testruimte in de fabriek bij De Waal voldoet aan alle certificeringen en voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu.