DE WAAL VERWELKOMT NIEUWE DIRECTEUR JOHAN VERLAAN (UPDATE)

Mijn focus ligt op innovatie en verbreding van activiteiten. - Johan Verlaan

03 april 2018

Johan Verlaan is sinds 1 maart de nieuwe directeur van De Waal. Hij volgt Rolf Maliepaard op, die na ruim negen jaar afscheid heeft genomen van de Werkendamse specialist in voortstuwings- en manoeuvreertechnologie.

Werkendam, 1 februari 2021

Geachte lezer,

Wegens omstandigheden is de heer Johan Verlaan sinds september 2020 niet meer werkzaam bij De Waal. Inmiddels is zijn functie per januari 2021 opgevolgd door de heer Albert Visser.

Als familiebedrijf sinds 1938 hecht ik eraan om onze historie blijvend in beeld en tekst aan u te brengen. Zo een bedrijf verandert en hoe het leven is; wisselen soms onze medewerkers. De een haalt zijn 12,5 of 25 jaar jubileum (soms wel 40) en een ander blijft maar kort. Dit is al zo sinds onze oprichting in 1938.

Inmiddels is het tweeënhalfjarig directeurschap van dhr. Verlaan onderdeel van onze bedrijfsgeschiedenis geworden. In het kader van bovenstaande, heb ik besloten om deze publicatie en fotografie niet te verwijderen van onze website, maar deze notitie boven het verhaal in te voegen. En hiermee recht te doen aan een correcte geschiedschrijving van ons ruim 80-jarige familiebedrijf.

Met vriendelijke groet,

Marco de Waal (derde generatie)

...vervolg oorspronkelijk bericht

Met zijn productieachtergrond en jarenlange ervaring in de propulsionwereld, met name bij Wärtsilä, is Verlaan een waardevolle aanwinst voor dit succesvolle familiebedrijf,  waarvan de machinefabriek nog altijd het kloppend hart vormt.

Johan is zijn carrière bij Lips Drunen begonnen en is uiteindelijk General Manager (international) geworden bij Wärtsilä. Als zogenaamd 'expat' heeft Johan zijn diensten voornamelijk bewezen in landen als Zuid-Amerika, Dubai, China, Italië en Nigeria.

Foto Halverwege de tekst klein

Geen geheimen

Schroeven, assen, straalbuizen, afdichtingen, motoren en thrusters hebben geen geheimen meer voor hem. Opgeklommen vanuit de service en later de productieomgeving, heeft Johan bij diverse Wärtsilä vestigingen in het buitenland in het management gezeten.

Johan kent de producten tot in detail, spreekt de taal van de monteur en heeft grote ambities op het gebied van innovatie en productontwikkeling. Eind 2017 heeft hij zich definitief gevestigd in Nederland, ondermeer voor zijn vrouw en kinderen, om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn maritieme loopbaan.

Verbreding

Verlaan: “De Waal is een degelijk bedrijf met goede producten. Er is een vol orderboek en de focus ligt wat mij betreft niet alleen op verdieping maar ook op verbreding. Mijn ervaring in de zeevaart en propulsionwereld is daarbij een toegevoegde waarde. Mijn netwerk in de binnenvaart moet ik nog verder uitbreiden, daar ben ik momenteel druk mee bezig. Uiteindelijk wordt ik het aanspreekpunt voor alle sectoren die De Waal bedient”.

Marco de Waal vond het jammer dat Rolf Maliepaard na ruim negen jaar besloot de machinefabriek te verlaten, maar is echter blij met Verlaan als zijn opvolger. “Johan is internationaal bekend en de kennis van voortstuwingssystemen die hij meebrengt, is waardevol voor ons bedrijf.

Samen met hem kunnen we verbreden, verder internationaliseren en onze productlijn uitbouwen. Johan is hierbij uw nieuwe aanspreekpunt. Als 100 procent zelfstandig familiebedrijf gaan voor continuïteit op de lange termijn, al sinds 1938.

Lees hier het complete artikel in de Scheepvaartkrant. 

Foto onderaan tekst alleen nieuwe website klein