De Waal trots op bijdrage aan gloednieuwe kotter UK-124

Onze producten worden al sinds de jaren '80 veelvuldig toegepast in de visserij

06 maart 2020

De gloednieuwe kotter UK-124 ‘Luut Senior’ van rederij De Boer is onlangs opgeleverd. De Waal is trots hier een bijdrage aan geleverd te hebben. In opdracht van Padmos en in samenwerking met C-Job hebben wij het roer, stuurmachine en tankset ontworpen, geproduceerd en geleverd.

De UK-124 is de eerste kotter uit een serie van vier schepen en op zaterdag 29 februari opgeleverd aan de klant. Met het plaatsen van een bestelling voor een serie nieuwe schepen, maakt de Urker rederij duidelijk dat de visserij altijd toekomst zal hebben. “Er zal altijd toekomst blijven voor de visserij, we moeten er alleen wel voor blijven gaan”, aldus Wouter de Boer tijdens de officiële en feestelijke overdracht van de UK-124. Deze kotter is volledig toekomstgericht gebouwd en ingericht.

De Waal stuurmachine UK 124  in tekst

De Waal en de visserij

De producten van De Waal worden al sinds de jaren ’80 veelvuldig toegepast in de visserijsector. Een groot aantal viskotters vaart dan ook naar volle tevredenheid rond met de Stuwa roeren en stuurmachines. Waar de contacten eerst via de dealer in Zaltbommel liepen, kan men sinds vijf jaar rechtstreeks bij producent De Waal terecht voor het besturingssysteem van een viskotter, maar ook voor service en onderhoud.

UK-124

Het roer van de nieuwe kotter UK-124 heeft een demontabele flensverbinding en hakconstructie met bijhorende hennekoker, voorzien van een zeewaardige afdichting. De stuurmachine bestaat uit twee cilinders met een bijhorende fundatieplaat waarop de cilinder steunen zijn gemonteerd, dit maakt het inbouwen zeer eenvoudig. Omdat de inbouwhoogte zeer beperkt is in de achterpiek, heeft De Waal hier een deelbare lieverjuk toegepast.

Stuurmachine

De stuurmachine wordt aangedreven door middel van een hydraulische tankset, voorzien van twee gescheiden systemen die proportioneel worden aangestuurd.

Nadat alles is ingebouwd heeft De Waal de stuurmachine in bedrijf gesteld en de nodige proefvaarten succesvol afgerond.

Stuurmachine UK 124 De Waal