De Waal Machinefabriek heeft er een zusje bij: De Waal Metaaltechniek

Metaaltechniek vind ik gewoon gaaf, ik krijg er energie van - Jacco de Waal, directeur De Waal Metaal

15 maart 2023

Jacco de Waal, vierde generatie ‘De Waal’ is op 1 maart officieel begonnen met zijn metaalbedrijf De Waal Metaaltechniek’; een zusje van De Waal Machinefabriek.

Met de oprichting van De Waal Metaaltechniek BV zijn de activiteiten overgenomen van RVA Metaaltechniek BV. Directeur Jacco De Waal geeft leiding aan dit mooie bedrijf, dat expert is in het bewerken van staal, rvs en aluminium constructies. Rob van Andel blijft de komende tijd actief betrokken om zo de overgang te begeleiden.

In de media

In de media is uitgebreid aandacht besteed aan het nieuwe zusje van De Waal. Zo stond er een mooi artikel in het magazine van Businessclub De Buurman en ook de Scheepvaartkrant schreef een artikel over De Waal Metaaltechniek. Jacco vertelt hierin onder andere hoe de overname tot stand is gekomen.

‘Toen mijn vader Marco de Waal in de zomer van 2020 met Rob van Andel sprak, kwamen spontaan de gesprekken over een mogelijke aankoop van het pand op gang. Rob wilde het op termijn rustiger aan gaan doen, na jaren hard en succesvol gewerkt te hebben aan een mooi bedrijf’, vertelt Jacco onder andere.

De Buurman

Hoogwaardige staalproducties

Waar De Waal Machinefabriek zich richt op voortstuwings- en manoeuvreertechniek, richt De Waal Metaaltechniek zich op de bouw van machines en constructies voor de civiele-, industriële en maritieme sectoren en particulieren. ‘Ik wil tevens groeien met een eigen product’, vertelt hij in de Scheepvaartkrant.

SK foto

Namens De Waal Machinefabriek en alle medewerkers, wensen wij Jacco met zijn team veel succes! Wij bedanken Rob van Andel van RVA Metaaltechniek voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming van het geheel.

Meer lezen? Klik op foto’s voor de pdf of ga naar de digitale versie van de Scheepvaartkrant en magazine De Buurman