13 september 2016

Cheque voor Repair Café Altena te Almkerk

Tijdens de Open Havendag heeft Machinefabriek De Waal het bedrijf opengesteld voor belangstellenden. Voor de uitgifte van broodjes, hamburgers en drankjes is een vrijwillige bijdrage aan de vele bezoekers gevraagd. Deze bijdragen opgeteld, heeft een mooi bedrag opgeleverd van 420 euro. Het goede doel? Repair Café! 

Waarom? Veel mensen gooien nu kapotte spullen weg omdat reparatie duurder is dan een nieuw product. Door het Repair Café te ondersteunen kunnen zij veelal oudere mensen helpen met het repareren van hun spullen, in ruil voor een kleine bijdrage. Zo voorkomen we dat ze iets nieuws moeten kopen. Gelijktijdig verminderen we ook de hoeveelheid afval die we met zijn allen produceren. 

Coördinator de heer K. Elshout, had al een goede besteding in gedachten. Smartphones, tablets en laptops maken steeds meer deel uit van het dagelijks leven. Maar hoe repareer je ze? Repair Café Nederland, biedt een praktische training aan waar je een aantal basisvaardigheden kunt leren en daar kunnen nu de vrijwilligers uit Almkerk ook aan deelnemen. Vanaf eind dit jaar kunnen de meest voorkomende reparaties aan deze mobiele elektronica ook door het lokale Repair Cafe uitgevoerd worden!

Het Repair Café Almkerk, is iedere tweede dinsdag van de maand geopend tussen 09.30 – 11.30 uur. De gezelligheid staat hoog in het vaandel. Zo zijn ouderen (maar ook jongeren) welkom om even gezellig bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie. Het café is zo ook een sociale ontmoetingsplaats. De organisatie is in handen van Stichting De Vleet en het Kringloopcentrum Altena. Het adres is: Kerkstraat 1 te Almkerk. U bent allen van harte welkom. De koffie staat klaar! Tot ziens.

overhandigen cheque