Er was veel interesse voor het strak afgewerkte Easyflow model. - Marco de Waal

01 juni 2016

Succesvolle deelname aan Maritime Industry 2016

De Waal nam wederom deel aan Maritime Industry in samenwerking met de ‘buren’ van Werkendam Maritime Industries. De Waal koos ditmaal voor een opvallende groene kleur in de grote, eigen stand, als aanvulling op de bekende rood-wit-blauwe bedrijfskleur. Die keuze was bewust, als symbool voor duurzaamheid en toekomstbestendigheid.

Evenementenhal Beurs 2505 22

Vele bezoekers stonden even stil bij de blikvangers in de stand, het grote draaiende Easyflow-roer voorop. Scheepsroeren zijn één van de hoofdproducten van het Werkendamse familiebedrijf. De Waal ontwikkelt en verkoopt deze zelf, onder het eigen merk Stuwa©. Easyflow is het zelf ontwikkelde duurzame roer dat een grote winst in de voorstuwing realiseert, gebaseerd op een idee uit de praktijk.

De roeren zijn langer, hebben een gepatenteerd profiel en worden verder buiten de schroef geplaatst. Dit vermindert de weerstand en levert een brandstofbesparing op van gemiddeld 10 procent. Tijdens Maritime Industry was er veel interesse van vertegenwoordigers van de scheepvaart voor dit strak afgewerkte Easyflow-showmodel, waarvoor De Waal in aanloop naar de beurs veel aandacht had gegenereerd.

Zeevaart Seals

De Waal presenteerde tijdens de beurs in Gorinchem tevens prominent een schroefas-sealsysteem. De binnenseal werd in de jaren tachtig ontwikkeld door De Waal ter vervanging van de vetpakking en later maakte een buitenseal het systeem volkomen lekdicht, waardoor er geen smeermiddelen meer in de sporen van de machinekamer én in het milieu lekten. Deze Stuwa©-producten hebben een grote vlucht genomen. Ook voor de zeevaart is De Waal bezig met de ontwikkeling van deze seals.

Als derde toonde De Waal tijdens Maritime Industry het QF powerpack, waarmee gevaren wordt met minder geluid, minder energieverbruik en het systeem is goedkoper bovendien. Bezoekers konden zich in de stand laten informeren over frequentiegeregeld sturen.

Op de eerste dag van de beurs werd De Waal verblijd met een order van een bekende superjachtbouwer. Onlangs kreeg De Waal ook al een order voor de afbouw van een tankschip.