Service & onderhoud altijd en overal; ook in 2024

Fijne feestdagen en een voorspoedig & gezond 2024

21 december 2023

Een gloednieuwe plasma- en autogeen plaatsnijmachine, het afscheid van een gewaardeerde collega, de viering van het 85-jarige jubileum, continu drukbezette scheepsliften en mooie projecten in het vooruitzicht: Machinefabriek De Waal kijkt tevreden terug op 2023 én ziet 2024 weer vol vertrouwen tegemoet.

In het nieuwe jaar zetten wij in op verfijning- en digitalisering van de bedrijfsprocessen, innovatie, opleiding- en training van personeel en daarnaast focussen wij ons op het werven van nieuwe collega’s. In de kerstspecials van diverse scheepvaartmedia, is weer alles te lezen over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

DEWA kerstadvertentie 2024 Scheep 260x387

Ms. Antonie

Net als voorgaande jaren leverden wij voor vele schepen het complete pakket aan voortstuwings- en manoeuvreerproducten. Het allereerste nieuwbouw waterstofschip, het ms. Antonie, vaart rond met een De Waal schroefassysteem en brandstofbesparende Easyflow roeren. De Waal is trots op het feit dat het bedrijf hier een bijdrage aan mag leveren.

Flaproeren

We zijn druk bezig met de productie van hightech flaproeren, stuurmachines en schroefasinstallaties voor vijf coasters in opdracht van Instalho B.V. voor Hartel Shipping en De Bock Maritiem. De focus voor deze schepen ligt op duurzaamheid, ze krijgen allen een dieselelektrische voortstuwing. Het worden installaties van hoogwaardige kwaliteit met een paar mooie kenmerken.

Duwboten

Volgend jaar staan ook diverse opdrachten op de planning voor duwboten. Denk aan een duwboot voor Paraquay in opdracht van Concordia Damen. Vanwege de specifieke eisen worden de schroefasinstallaties, Easyflow- en Flankingroeren met bijbehorende stuurmachines projectspecifiek ontworpen door de engineeringafdeling van De Waal.

Nieuwe plaatsnijmachine

In december is er bij De Waal een compleet nieuwe plasma- en autogeen plaatsnijmachine geplaatst. Deze Kjellberg Q3000, type Element 400, van Messer Cutting Systems vervangt de oude 21-jarige autogeen plasmasnijder. Deze nieuwe machine is volgens Ton de Waal sneller en nauwkeuriger. Je leest er alles over in de special van de Scheepvaartkrant. Vanaf januari wordt de nieuwe snijmachine ingezet. In 2024 gaan we snijpakketten voor andere bedrijven met deze machine verzorgen. Ook ons zusterbedrijf De Waal Metaaltechniek, willen wij hiermee gaan faciliteren.

Werken bij De Waal

De Waal groeit door en heeft veel schepen om service aan te verlenen. De machinefabriek zet hier graag nieuwe collega’s voor in en het afgelopen jaar zijn er al enkele nieuwe collega’s verwelkomd. De Waal zoekt nog hydrauliekmonteurs en draaiers/verspaners. Nieuwe collega’s zijn van harte welkom. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina.

20122023 SCHEEP 81

MC2023DEC 81 de waal