Afbouwen kunnen ze wel, daar in Werkendam. Alles is top geregeld bij De Waal. - Bart Bruinsma

31 oktober 2017

Mts Maike afgebouwd onder supervisie van De Waal

Onder supervisie van De Waal is onlangs het mts Maike, een tanker van 125 x 11,40, naar volle tevredenheid afgebouwd.

De samenwerking tussen De Waal en de diverse onderaannemers was volgens projectleider Cees Verheij erg prettig. Het is niet voor niets dat eigenaar Bart Bruinsma nu voor de derde keer De Waal heeft gekozen als hoofdaannemer voor de afbouw van een nieuwbouwschip.

Naast het begeleiden van de afbouw van het mts Maike, verzorgde De Waal de installatie van vier Easyflow roeren, het complete stuurwerk en de schroefasinstallatie met Stuwa seals. Bij elkaar zorgt dit ervoor dat de Maike een optimaal rendement behaald en beschikt over de beste manoeuvreerbaarheid.

Prima samenwerking

Verheij: “De samenwerking met de onderaannemers was prima. CCM3 leverde de vloer en zorgde voor het leidingwerk in de machinekamer. Daarnaast werkten we onder andere samen met Verveer Scheepsbetimmeringen uit Zwijndrecht en Oechies Elektrotechniek uit Rotterdam”.

IMG 0019 copy

Twaalf ladingtanks

Het mts Maike heeft twaalf tanks aan boord en tijdens de afbouw zijn al deze tanks gestraald en gecoat door Cornet Service uit Werkendam. De gloednieuwe tanker wordt door Bruinsma vooral ingezet in het Rijn en ARA-gebied.

Bekijk via onderstaande link het filmpje van de proefvaart van het mts. Maike.

https://youtu.be/MxDTfkoe-94