Event ‘Samen Slim’ toont voordelen robotica

Kom ook naar De Duurzaamheidsfabriek

14 januari 2020

Binnen het EFRO-project TIMA hebben vijf partners drie jaar lang gewerkt aan de digitalisering en inzet van robotica bij de productie van duurzame en nauwkeurige maatwerkproducten. Op 10 februari worden alle resultaten van dit project gepresenteerd in de Duurzaamheidsfabriek tijdens het event ‘Samen Slim’.

Het innovatietraject is een intensieve samenwerking met drie MKB-bedrijven uit de Drechtsteden (Scheepswerf Slob, Machinefabriek De Waal en Valk Welding), het ROC Da Vinci College. Het fieldlab Smart Industry de Duurzaamheidsfabriek is penvoerder en projectleider.

Lasrobot

De Waal is druk bezig met de ontwikkeling van een hightech lasrobot voor de productie van roeren.

Met het lassen van lieverjukken met behulp van de robot, wordt de aanwezigheid van een persoon met 85 procent gereduceerd. Onlangs is groen licht gegeven voor de investering en bouw van een rijdende robotopstelling met XYZ-opstelling.

Voor het lassen van roeren wordt straks een rails toegepast met een grote rijdende kolomzuil waaraan de hightech robot ondersteboven hangt. Met de ontwikkeling van deze robot gaat De Waal mee met de tijd, de productiecapaciteit wordt flink vergroot en de roeren worden heel strak gelast.

Daarnaast kan De Waal zo blijven concurreren met de lage loonlanden. Tijdens het event ‘Samen Slim’ worden alle resultaten van het EFRO-project TIMA gedeeld. Aanmelden kan via https://www.aanmelder.nl/samenslim

Op deze website is overigens nog veel meer interessante informatie te vinden over dit event. 

Scheepvaartkrant

Lees alles over onze lasrobot in de special GameChangers van de Scheepvaartkrant.

Scheepvaartkrant