De Waal gaat 2021 met vertrouwen tegemoet

De nieuwe draaibank is een mooie toevoeging aan ons moderne machinepark

26 januari 2021

Het nieuwe jaar is weer goed begonnen voor De Waal. Albert Visser is inmiddels verwelkomd als nieuwe directeur, een gloednieuwe draaibank is toegevoegd aan de moderne machinefabriek en de voorbereidingen voor de komst van veertig LNG binnenvaartschepen voor Shell zijn in volle gang. De Waal en haar medewerkers gaan er gezamenlijk weer een mooi jaar van maken.

In december is het contract met Concordia Damen getekend voor de levering van het complete pakket aan voortstuwings- en manoeuvreerproducten voor de veertig LNG-binnenvaartschepen van Shell. “Een prachtige order die ons de komende jaren een goede bodem in de bezetting geeft”, vertelde Marco de Waal al in de kerstspecials van de Scheepvaartkrant en de Binnenvaartkrant.

(De tekst gaat verder onder deze twee pdf artikelen.

ScheepvaartkrantBinnenvaartkrant

Goede samenwerking

De kwaliteit van de producten, de leveringsbetrouwbaarheid, onze uitstekende facilitaire voorzieningen, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een jarenlange goede samenwerking gaven Concordia Damen de doorslag om weer voor De Waal te kiezen. Concordia Damen bouwt voor Shell veertig 110 x 11,40 LNG-schepen voor het vervoer van diesel, benzine, biobrandstoffen en chemieproducten tussen voornamelijk Nederland, Duitsland en België.

Grote opdracht

De Waal is vanzelfsprekend erg blij met deze mooie opdracht. “Het is voor het eerst dat wij zo’n grote opdracht voor veertig schepen hebben gekregen”, aldus sales engineer Matthijs Versluis. In concrete cijfers komt deze opdracht neer op 40 dubbelschroevers, 160 roerbladen, 40 stuurmachines, 80 schroefasinstallaties, 160 Green Award gecertificeerde binnen- en buitenseals, en daarnaast nog vele aanverwante producten zoals remmen, flenzen en stromingskappen.

Equadrive®

De Waal is altijd bezig met innoveren en produceren, ook in 2021 wordt dit voortgezet. In november is de allereerste EQUADRIVE® onder het mts Kratos geplaatst, een mooie samenwerking met Verhaar Omega. De eerste resultaten waren veelbelovend en dit jaar worden de resultaten verder gemonitord en geanalyseerd.

Nieuwe draaibank

Naast innovatie en het produceren van mooie nieuwe producten, draait ook de reparatie- en serviceafdeling goed. Marco de Waal: “Omdat bij ons nieuwbouw en reparatie door elkaar heen lopen, hebben we ervoor gekozen om een tweede, nieuwe schroefasbank voor schroefassen tot 11 meter aan te schaffen”.

“Naast de bestaande bank van 12 meter lang, kunnen wij zo met moderne middelen de toekomst verder tegemoet treden. Met deze extra draaibank verdubbelt onze schroefascapaciteit en kunnen we nog sneller leveren. De nieuwe draaibank is uitgevoerd met de modernste besturingstechnieken.” Een mooie toevoeging aan het toch al uitgebreide machinepark van deze moderne fabriek.