DE WAAL BOUWT VOL TROTS MEE AAN SCHIP VAN DE TOEKOMST

De Waal levert goede producten voor een prima prijs - Sebastiaan van der Meer, Sendo Shipping

29 oktober 2018

Vol trots heeft De Waal meegebouwd aan het schip van de toekomst; de Sendo Liner. In minder dan een week tijd kreeg dit innovatieve schip een compleet stuurwerk ingebouwd, inclusief de bekende brandstofbesparende Easyflow roeren.

Voor Sendo Shipping is dit het derde schip met een stuurwerk van De Waal. “Wij zijn momenteel bezig met enkele andere projecten. Ook daarvoor gaat onze voorkeur uit naar De Waal producten”, aldus een tevreden Sebastiaan van der Meer, directeur Sendo Shipping.

De Waal is blij met het feit dat een vooruitstrevend bedrijf als Sendo Shipping voor hen heeft gekozen. Easyflow staat bekend als een heel zuinig type roer en daar heeft Sendo Shipping al goede ervaringen mee.

Betrouwbaar

Van der Meer: “We zijn altijd blij met het materiaal van De Waal, ze leveren goede producten voor een prima prijs. Het is een betrouwbaar bedrijf met een goed roerontwerp. De Waal kijkt naar de kenmerken van het schip en er is een goede afstemming over de werkzaamheden in de scheepslift.  In dit geval liep de inbouw zelfs iets voor op de planning, in minder dan een week waren ze klaar”. Na de werkzaamheden bij De Waal is de Sendo Liner vetrokken naar CCM3 te Werkendam voor de verdere afbouw.

SendoLiner Web3 copy

Zuinig

De Sendo Liner wordt een zeer zuinig containerschip van 110 x 11,45 meter. Een dubbelschroefs model dat 32 procent minder vermogen heeft bij dezelfde diepgang (3,2 meter), snelheid (14 km/h en 3,89 m/s) en waterdiepte onder de kiel (1,5 meter) als het ms Nadorias. Het bestaande schip van Sendo Shipping aan de hand waarvan deze data in kaart zijn gebracht.

Groene roeren

De bekende Easyflow roeren zijn bij de Sendo Liner niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk groen, ze zijn geverfd in de opvallende ‘Sendo’ groene kleur. “Het leek ons een leuk accent de roeren van deze groene kleur te voorzien, het is natuurlijk de vraag hoelang ze zo mooi groen blijven, al varende zal de kleur snel veranderen”, aldus Van der Meer met een lach.

De Waal leverde graag haar bijdrage aan dit schip van de toekomst!

SendoLiner Web2 copy