Ik ben helemaal ingeburgerd hier - Caroliene Verhoeven

15 maart 2019

De technische vrouwen van De Waal

Het maritieme zakenmagazine 'Binnenvaart Business Media' schreef onlangs een leuk artikel over onze technische dames Diana en Caroline, die met veel plezier op de inkoop- en technische administratie van De Waal werken.

Caroline Verhoeven en Diana Groeneveld-Rooijens, de een werkzaam op de administratie en de ander op inkoop, voelen zich prima thuis in deze mannenwereld waar ‘niet zeuren maar doen’ het motto is.

Caroline werkt sinds 1994 bij De Waal. “Ik ben er direct van school aan de slag gegaan. Mijn zus zat toentertijd samen met Anneke, de zus van Marco de Waal, op de havo. Zij hoorde dat ik geslaagd was voor de MEAO, precies op het moment dat er bij De Waal iemand met zwangerschapsverlof ging. Ze zochten iemand voor de administratie, ter ondersteuning van Nel de Waal”. Caroline begon met drie dagen en na twee jaar kon ze fulltime aan de slag. “Ik vond het meteen een leuke wereld”.

Scheepvaart in het bloed

Diana is sinds 2017 parttime administratief-technisch medewerkster van de afdeling inkoop. Daarvoor werkte ze bij de toenmalige toeleverancier van De Waal. “Daar werkte ik bijvoorbeeld de offertes uit van de Stuwa producten”. Caroline vult aan: “En ik deed dat bij De Waal. Zo kennen wij elkaar”. Diana: “Toen ik na dertien jaar besloot van baan te veranderen, kwam ik er na diverse omzwervingen achter dat de scheepvaart in mijn bloed zit”.

Caroline en Diana hebben altijd contact gehouden. Caroline: “Toen we hier iemand zochten ter ondersteuning van de inkoop afdeling, kwamen we terecht bij Diana”.

Technische kennis

Voor haar werk op de afdeling inkoop gaat Diana regelmatig de werkplaats in. “Een leuk gezicht hoor die werkschoenen onder een rokje”, zegt ze met een lach. Ze heeft veel technische kennis. “Ik wil weten wat het product is dat ik moet bestellen, en waarvoor het dient”. 

Niet zeuren maar doen

Caroline en Diana vinden het beiden fijn werken in die mannenwereld waar ‘niet zeuren maar doen’ het motto is. Caroline heeft door de jaren heen veel meegemaakt bij De Waal. “Ook de crisis, waar we goed doorheen gerold zijn. Er is veel veranderd. Tegenwoordig hebben we personeel in onder andere Dubai zitten. Ik regel dan de reis, de hotels. Leuk om te doen. Ik ben inmiddels helemaal ingeburgerd hier”. Ook Diana heeft haar plek gevonden. “Geen dag is hetzelfde en we worden hier als vrouw op handen gedragen”.

BBM Magazine copy