Stuwa schroefassen

Voor probleemloos veel draaiuren

Heeft u een complete schroefasinstallatie nodig? Of juist alleen een nieuwe as? Wilt u uw schroefas verbussen of zullen we een laseruitlijning voor u doen? We kunnen het allemaal. En doen niet anders. Voor alles wat vaart!
De Waal is dé schroefasspecialist van Nederland. Voor assen tot maar liefst 12 meter lang 'draaien wij onze hand niet om'.

We leveren onze assen compleet met lagering in een voor- gemonteerde schroefaskoker. Ons unieke systeem. Zonder kotteren aan boord plaatsen we de koker nauwkeurig en lijnrecht, met laserapparatuur! En dat bij ons in de scheepslift of op iedere binnenvaart- of zeewerf naar uw keuze. Dat is flexibel, dat is De Waal.

Van ruwe as tot unieke schroefas

Het fabricageproces van een schroefas begint bij de engineeringsafdeling. Aan de hand van uw schip, motor- en schroefgegevens doen we sterkteberekeningen en tekenen we uw schroefas in 3d met nauwkeurige maattoleranties. In de logistiekhal aan de haven, liggen tientallen ruwe assen, van allerlei diameters, gewoon op voorraad. De meeste reeds voorzien van stempels door een klassebureau. Direct pakken, geen levertijden, dat begint al goed! Verderop staan in de machinefabriek moderne draaibanken waarop we dagelijks assen bewerken. Van kort tot superlang. Voor twee of zelfs drie lagerpunten.
Gespecialiseerd en vakkundig geschoold personeel houdt zich intensief bezig met de precieze maatvoering van uw schroefas.

Prefab montage, voor snelle inbouw

Verderop in de montageafdeling worden de koppelflens en scheepsschroef op de conische schroefasuiteinden gepast. We willen namelijk zeker weten dat er bij de montage aan boord niets mis kan gaan. Hierna wordt de prefeb schroefaskoker voorzien van lagering en flenzen. Tot slot is onze inbouwploeg aan de beurt. Met jarenlange ervaring in alle soorten schepen, lijnen zij alles uit, plaatsen de schroefaskoker en monteren de schroefas. Ze maken uw installatie extra compleet met seals, koppelflens, schroefasrem en natuurlijk uw schroef. Precies volgens plan, totdat u tevreden bent!

Voordelen

  • eigen ontwerp, productie, fabricage- en inbouw
  • voor assen tot 12 meter lang en 3 lagers
  • leverbaar met olie-, water of vetsmering
  • korte levertijd, korte inbouwtijd, snelle service
  • keuze uit Stuwa© seals of ieder ander merk
  • eigen scheepsliften voor inbouw of reparatie
  • levering en montage op iedere werf mogelijk
  • levering onder ieder gewenste klasse
  • ook voor levering van uw stevenoog en hoospijp
  • ervaring sinds 1938