Easyflow® roeren

Onze meest verfijnde roervorm ooit!

Easyflow® van De Waal, het meest duurzame- en groene roersysteem dat er bestaat. Al in het najaar van 2013 kwam De Waal als eerste op de markt met deze noviteit. Maar liefst 5 tot 15% brandstofbesparing! Door een simpele ombouw naar ons Easyflow® roersysteem. Met gelijkblijvend manoeuvreergedrag. En een stillere woning. Of tijdwinst als u de gashendel toch volaan houdt. Soms al gauw 1,5 uur op bepaalde strekken. Kijk, dat is pas winst.

Optimale roerdynamica

De Stuwa® Easyflow roeren zijn slanker dan alle andere roer-
typen en staan verder naar buiten opgesteld. De roeren staan in de nulstand net buiten het snel stromende schroefwater. Dit water stroomt veel sneller langs de binnenkant van het roer dan aan de buitenkant. Dat zorgt voor een flinke overdruk aan de binnenkant, en onderdruk aan de buitenzijde.
Het gepatenteerde Easyflow vleugelprofiel zet dit drukverschil om in extra stuwkracht. En doordat de achterzijde van het roerblad vrijwel geen kromme uitloop heeft, wordt de gevormde stuwkracht niet verstoord. Optimale scheepsdynamica!

We halen alles uit uw schip!

Samen met u kijken de ingenieurs van De Waal verder naar uw schip. Hoe is het achterschip gevormd? Ontsnapt er stuwwater boven de roeren langs? Kunnen we soms een vlakke trimplaat aanbrengen? Dit en nog veel meer komt 'boven water' als u ons toestaat een vrijblijvende visie te vormen over uw schip. Graag komen we bij u aan boord of halen uw schip gratis omhoog in onze scheepslift, voor een goed advies.

Ombouwen en direct besparen?

Volg ons 1-2-3 stappenplan. Meten. Ombouwen. Besparen.
U zult verrast zijn van het resultaat. Iedere cliënt die kiest voor 'roerombouw' krijgt van ons een uitgebreide testlijst. Hierop worden allerlei parameters en scheepsgegevens bijgehouden, gedurende een periode. Vervolgens bouwen we uw huidige roersysteem om tot Easyflow®. We hergebruiken zelfs veel onderdelen. Binnen één werkweek vaart u weer. Vervolgens vult u opnieuw de testlijst in. Objectief zal nu duidelijk worden hoeveel uw besparing werkelijk bedraagt. Want praktijkcijfers liegen niet. Veel schippers gingen u al voor. Durft u het aan?

Easyflow voor uw nieuwbouw

Het Easyflow® roersysteem is natuurlijk ook geschikt om direct toe te passen bij uw nieuwbouw.
Inmiddels kiezen diverse makelaars en rederijen hier al voor. Tip; betrek De Waal vroegtijdig bij uw scheepsontwerp. Samen kunnen we het allerbeste uit uw casco naar boven halen. 

Hoeveel wilt u besparen?

Als het aan De Waal ligt veel! Onafhankelijke testen van het Marin en TU Delft onderschrijven het. Ons gepatenteerde roerprofiel, gecombineerd met een uitgekiende roeropstelling, komt het meest gunstige uit alle testen.

Voordelen

  • optimaal rendement uit uw schip
  • weinig investeren, veel besparen
  • voor nieuwbouw en ombouw
  • uitstekend geconserveerd
  • robuust uitgevoerde lagering
  • langdurig onderhoudsvrij
  • voorzien van unieke krimpring
  • leverbaar onder iedere gewenste klasse

Praktijkcijfers liegen niet

Graag delen wij met u de ervaringen van onze klanten. Het zijn hun meetgegegevens en hun conclusie. We zijn er blij mee.

Klik hier voor onze laatste referentielijst. [binnenkort online]

Documentatie & links

Natuurlijk kunnen wij u nog meer vertellen over deze roeren. Maar liever laten wij het aan de journalistiek over. Wat vinden zij bijvoorbeeld van dit systeem? Lees er alles over in onder-staande artikelen.

[Binnenkort online hier te vinden]

Artikel Stroming Courant | nov. 2013

Website artikel Schuttevaer | jan. 2014

Het verhaal van Marieke | febr. 2014

Artikel Binnenvaartkrant | juni 2014

Brief naar al onze klanten | sept. 2014

Kerstspecial Schuttevaer | dec. 2014

Scheepvaartkrant | jan. 2014