Stuwa buiten afdichting

Ingenieus en vernuftigd

Een buitenseal bestaat uit meerdere bronzen sealringen, die ieder voorzien zijn van een kamer waarin zich een elastische, V- vormige afdichtingsring bevindt. Deze afdichtingen draaien mee met de schroefas en dichten axiaal af tegen de sealring. Naar gelang de montagerichting van de afdichtingsringen, werkt dit principe waterkerend of juist smeermiddelkerend. Bij een buitenseal zijn veelal twee afdichtingsringen olie- of vetkerend opgesteld. De andere ringen worden waterkerend gemonteerd. Vaak wordt er, als extra, nog een speciaal type 'simmering' toegepast. Voor nog meer zekerheid.

Voor een optimale bescherming van uw schroefas en lange seal-standtijd, wordt uw schroefas voorzien van een bronzen slijtbus. Dit dunwandige busje voorkomt inslijting van de schroefas bij mogelijk doorslippen van de ringen. Bovendien wordt zo corrosie onder de ringen voorkomen. Het busje is eenvoudig vervangbaar.

Voor de binnenvaart. En zeevaart.

We leveren onze buitenseals aan alle markten. Ze zijn bij alle binnenvaartwerven bekend. En ons merk is snel groeiend in de zeevaart. Daag ons gerust uit!

Voor uw nieuwbouwschip

Bij nieuwbouw, neemt onze tekenkamer uw scheepscasco als uitgangspunt. Hierop designen we een optimale schroefas-
installatie met voldoende ruimte om ons sealsysteem toe te passen. Het contact tussen buitenwater en stalen schroefas wordt totaal voorkomen. De seal loopt namelijk door, tot tegen de schroef aan. Het buitenwater heeft geen enkele corrosieve invloed op uw schroefas.
U verkrijgt een optimaal- en uitgekiend sealsysteem, toegespitst op uw eigen schip. Beter bestaat niet.

Voor uw bestaande schip

Wilt u naast een binnenseal ook een buitenseal toe gaan passen voor uw bestaande schip of vaartuig? Neem dan gerust contact op voor een nader advies. De ruimte achter uw schroef, ter plaatse van uw schroefas, is bepalend of de toepassing van een buitenseal mogelijk is. Desnoods maken wij voor u een speciale korte uitvoering, maar als het echt niet past vertellen wij u dit ook gewoon. U dient er rekening mee te houden dat bij een 'gesloten systeem', uw veelal vetgesmeerde installatie het beste omgebouwd kan worden tot vloeivet- of oliesmering. Hiervoor passen wij uw lagering aan, zuiveren uw schroefas op, en monteren een slijtbus op de as. Voor een juiste smering bevestigen we een oliesuppletietankje of bouwen een integraal vet-rondpompsysteem. Natuurlijk hoort ook ombouw tot watersmering tot onze mogelijkheden. Tot slot monteren wij uw nieuwe buitenseal. Uiteindelijk bent u milieuvriendelijk- en duurzaam onderweg. U voldoet u hiermee aan de laatste eisen van de ROSR regelgeving.

Uitwisselbaarheid

Goed om te weten is dat onze buitenseals 1:1 uitwisselbaar zijn met andere bekende merken seals. Mocht u niet tevreden zijn met uw huidige merk sealsysteem, bel ons gerust. Graag monteren wij voor u een originele Stuwa® seal. Veel schepen gingen u al voor. Uiteindelijk bent u altijd goedkoper uit, met veel minder onderhoud of dure reservedelen. Gegarandeerd.

Voordelen

  • Geschikt voor olie- vet- en watergesmeerde installaties
  • Onderhouds- en milieuvriendelijk concept
  • Eenvoudig, degelijk- en voordelig sealsysteem
  • Lange standtijd
  • Door iedere scheepswerf te monteren
  • Eigen engineering, productie- en service
  • Marktleider voor nieuwbouw- en ombouw van seals
  • Type Approval gecertificeerd door Lloyds en Bureau Veritas
  • Voorzien van Green Award milieukeurmerk