Nieuws

22 februari 2019

Studenten Werktuigbouwkunde bezoeken De Waal en TMS

Hoe wordt een roer gemaakt? Wat kan de lasrobot allemaal en hoe ziet een kogellager er nu in werkelijkheid uit? Eerstejaars studenten hbo Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Avans te Breda, konden op maandag 18 februari voor even snuffelen aan de praktijk.  

lees meer
14 januari 2019

Service on the road bij De Waal

Een van de belangrijkste ontwikkelingen die door de jaren heen bij De Waal heeft plaatsgevonden, is de overgang van landelijke naar wereldwijde service. We hebben een 24-uurs servicedienst en staan dag en nacht klaar voor onze klanten. Waar ook ter wereld. In het nieuwste BBM Magazine geeft monteur Pepijn van den Hoek geeft een klein inkijkje in een gemiddelde werkdag.

lees meer
24 december 2018

Al tachtig jaar een begrip in de voorstuwings- en manoeuvreertechnologie

Dit jaar is het alweer tachtig jaar geleden dat Ko de Waal zijn machinefabriek in Werkendam begon en dat is dan ook uitgebreid gevierd, onder andere met diverse publicaties in verschillende media. Zo besteden de decembernummers van BBM Magazine en de Scheepvaartkrant uitgebreid aandacht aan ons mooie jubileum.

lees meer
27 november 2018

Ontwikkeling robotisering klaar voor tweede fase

De ontwikkelingen gaan razendsnel bij De Waal. Onlangs zijn onze hightech lasrobot en onze operator Peter van den Heuvel gecertificeerd onder Lloyds. We zijn er klaar voor om producten onder klasse te gaan lassen.

lees meer
29 oktober 2018

De Waal bouwt vol trots mee aan schip van de toekomst

Vol trots heeft De Waal meegebouwd aan het schip van de toekomst; de Sendo Liner. In minder dan een week tijd kreeg dit innovatieve schip een compleet stuurwerk ingebouwd, inclusief de bekende brandstofbesparende Easyflow roeren.

lees meer